PLAN RADA

financijski i operativni plan za 2024

OPERATIVNI PLAN ZA 2023

FINANCIJSKI PLAN ZA 2023

FINANCIJSKI PLAN FENIKS 2021.

operativni plan 2 udruge za 2021.

PROGRAM RADA UDRUGE ZA 2019. GODINU

Udruga će provoditi sve aktivnosti kao i prethodnih godina:
1. Možemo i moramo da istine – voditelj Iva Jug
2. Dani sjećanja – Banovina – voditelj Daniela Urban
3. Očuvanje stečevina Domovinskog rata –voditelj Jelena Vincelj
4. Kreativno i edukativno druženje i psihofizičko osnaživanje članstva – voditelji Vera Gulan i Iva Jug
5. U spomen žrtvama hrvatskog naroda – Bugojno 26 godina poslije – voditelj Jasna Jug
6. Kupres -25-ta obljetnica oslobođenja – voditelj Kata Zadro

Projekt- Očuvanje stečevina Domovinskog rata (natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja – Promicanje vrijednosti Domovinskog rata)
Udruga je partner udruzi UCISDR Požeško- Slavonske županije u provođenju obilježavanja pada logora Bučje(16.01.) Kao i prethodnih godina aktivno ćemo sudjelovati u programu obilježavanja ( biti ćemo sponzori maratona, okrepe za nazočne na mjestu obilježavanja i domjenka za nazočne obilježavanju). Obzirom na datum obilježavanja majice za maratonce biti će zamijenjene štepeks prslucima s našivenim znakom udruga.
U sklopu ovog projekta kao i dosadašnjih godina predviđamo i obilaske mjesta stradanja u Domovinskom ratu (Stara Gradiška, Pakrac, Daruvar, Knin, Slunj, Škabrnja, Vukovar, Delnice, Glina, Baćin, Sunja, Dvor).
U sklopu ovog projekta 2019.godine provesti ćemo u suradnji sa SUOZNHB i Ministarstvom hrvatskih branitelja javnu tribinu „Gdje su naši najmiliji?; obitelji u potrazi za istinom – nestali u potrazi za identitetom“ – Hrvatska Dubica

Za dodjelu bespovratnih sredstava za projekte „ U spomen žrtvama hrvatskog naroda – Bugojno 26 godina poslije “ , „Dani sjećanja –Banovina“ i Kupres -25-ta obljetnica oslobođenja natjecati ćemo se putem javnog poziv-a Grada Zagreba.

Za projekt „Možemo i moramo do istine“ javiti ćemo se na natječaj Grada Zagreba. Uvjet je da se sve odvija na području grada. U sklopu ovog projekta predviđeno: tribina „Gdje su naši najmiliji?“, dan otvorenih vrata u sklopu obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba, obilazak spomen obilježja (zagrebačka groblja) uoći Svih svetih.

Za provođenje projekta „Kreativno, edukativno, stvaralačko druženje i psiho-fizičko osnaživanje članstva“ natjecati ćemo se i na javni natječaj grada i na javni natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja. Obzirom da grad odobrava sredstva samo za aktivnosti koje se provode u gradu, a osim članova iz Zagreba članovi udruge su i obitelji iz Banovine, zapadne Slavonije, Slunja, Zagrebačke županije za aktivnosti vezane uz to članstvo natjecati ćemo se i na javni natječaj ministarstva.
U sklopu ovog projekta tijekom 2018.godine pojačali smo obilazak bolesnog i starijeg članstva. Došli smo do saznanja da je ovo vrlo bitan dio projekta i da ga treba još pojačati i nadograditi. Kontakt osobe za ovaj dio projekta: Josip Mužic, Milica Anić-Antić, Vera Gulan, Marija Katić, Marijana Palaić, Blanka Petrovečki.
Nastaviti ćemo i suradnju sa udrugom roditelja djece i osoba sa posebnim potrebama gradova Lipika i Pakraca „Latica“
Kreativne radionice i dalje će se održavati jednom tjedno u trajanju od cca 4 sata.

Dio članstva pokazao je interes za uključivanje u interaktivne radionice sa svrhom poboljšanja psihofizičkog zdravlja braniteljske populacije, pod stručnim vodstvom dr. B. Popovića. Kada dobijemo informacije i sve pojedinosti o dinamici provođenja ove radionice Izvršni odbor Udruge donijeti će odluku da li ćemo ovaj program prijaviti Gradu Zagrebu kroz natječaj ili kao Javni poziv, a za članstvo s drugih područja javiti ćemo se na natječaj ministarstva.

Zagreb, 15.11.2018.